UKTY:n Uimahalli- ja kylpyläpäivät 2017

UKTY järjesti Uimahalli ja Kylpyläpäivat 2017

Kerrassaan mainio risteily, kiitos UKTY

Osallistuimme uimahalli- ja kylpyläteknisen yhdistyksen (UKTY) vuosittaisille Uimahalli- ja kylpyläpäiville. Olimme uusina osallistujina mukana edustamassa naisten Aguamiu-uimatuoteperhettä. Koska olimme täysin vihreitä UKTY:n toiminnassa, emme osanneet odottaa oikeastaan mitään.

Miten hyvä ilmapiiri täällä risteilyllä!

Todella, kokemus oli hyvä ja silmiä avaava. Aiemmin olin nähnyt uimahallien toiminnan lähinnä kuluttajanäkökulmasta ja nyt olemme mukana kohtuullisen uutena toimijana uima-asusteiden kehittäjänä, tuottajana ja toimittajana. Todellinen virtuaalinen backstage-kierros tuli luentojen aikana. Pääsimme näkemään ja kuulemaan mitä kulissien takana uimahalleissa oikeasti tapahtuu. Kuulimmetiukoista vaatimuksista ja äärettömän tarkasta työstä mitä alalla vaaditaan.

Kävimme kuuntelemassa lähes kaikki luennot ja vaikka aiheet olivatkin alan ytimessä, niin kuuntelimme niitä mielenkiinnolla. Näin entisen liiketoiminnan konsultin näkökulmasta olin todella yllättynyt siitä, miten monimutkaisesta ja haastavasta alasta onkaan kyse. Luentojen aikana ajattelin moneen otteeseen, että kuinka vähän näin kuluttajanäkökulmasta katsova ihminen tietääkään siitä kokonaisuudesta, minkä kanssa uimahalleissa ja kylpylöissä päivittäin tasapainoillaan. Oma arvostukseni nousi paljon ja jäin pohtimaan…

Miksi ei kuluttajille voitaisi tuoda esille hygienian ja veden puhtausasioiden todellisia faktoja käytännön läheisesti? Mitä puhdistus vaatii ja mitkä ovat ne todelliset haasteet, mitä esimerkiksi huonosti peseytyminen voikaan aiheuttaa.

En usko, että monikaan kuluttaja tai paremminkin uimahallien asiakas ymmärtää todellisuudessa, että omalla toiminnalla on todella merkitystä. Ja kun ihmisiltä puuttuu ymmärrys, on helpompi olla välittämättä ja toimia vain itsekkäästä näkökulmasta. Olen aiemmin työssäni myös tutkinut ihmisten motivaation lähteitä ja eittämättä monet tutkimukset osoittavat, että muutokset ihmisen toimintaan tapahtuvat ennemmin menetyksen uhkien valossa, kuin sillä, että mitä saisimme lisää muuttumalla. Tässä tapauksessa se tarkoittaisi sitä, että ihmisten muutos voisi tapahtua seuraavien viestien kautta: Jos et peseydy ja huolehdi hygieniasta omalla osuudellasi, uhkaat tämän uimahallin toiminnan jatkuvuutta tai yhden ihmisen levittämä bakteerien määrä voi aiheuttaa näin ja näin suuria ongelmia. Rankkaa, mutta samalla tehokasta. Toki haluamme palvella kaikki asiakkaitamme mahdollisimman kunnioittavaan sävyyn, mutta totuus ei takaa kuitenkaan katoa.

Hygienia-asian markkinoiminen on myös meidän asiamme. Haluamme, että tuotteemme pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään ja siksi sen hoitaminen on tärkeää. Koemme tärkeänä viedä omalta osaltamme viestiä eteenpäin:

Pidetään uimahallimme ja kylpylämme puhtaina

Oli hienoa kuulla tarinoita myös pieniltä paikkakunnilta, missä työtä tehdään suurella sydämellä ja pilke silmäkulmassa. Asiakaskokemuksen arvostaminen kuului selkeästi puheesta ja en voinut kuin ihailla sitä aitoutta, mikä näissä ihmisissä nousi esille.

Tapasimme aivan mahtavia ihmisiä, jotka toivottivat meidät tervetulleiksi edustamiinsa uimahalleihin Aguamiu-uimaleggingsien kanssa. Olimme todella positiivisesti yllättyneitä siitä, miten avoimia ja asiakaslähtöisiä ja edistyksellisiä monet tapaamamme uimahallien edustajat olivat. Tämä oli sitä, mitä halusimmekin.

Meidän tuotteemme on kansainvälisestikin uusi ja kehitetty vastaamaan uimahallien ja kylpylöiden vaativiin  hygieniaedellytyksiin. Me haluammekin, että suomalaiset uimahallit ja kylpylät ovat ensimmäisiä kansainvälisesti, jotka ottavat tämän uutuuden vastaan. Liian usein Suomessa odotetaan, että naapurimaat tekevät ensin ja kokeilevat uutuudet ja sitten vasta uskalletaan uutuudet ottaa myös tänne Suomeen. Ollaan suomalaisina tällä kertaa ensimmäisiä ja sen jälkeen lähdemme viemään tätä ilosanomaa ylpeänä ympäri pohjoismaita ja maailmaa.

Haluamme kiittää puolestamme kaikkia niitä, kenen kanssa ehdimme juttelemaan ja erityisesti teille, jotka avomielin hyväksyitte Aguamiu-uimaleggingsit teidän uimahalleihinne.

Mikäli et vielä ehtinyt juttelemaan meidän kanssamme, meille voi aina soittaa tai laittaa sähköpostia. Tulemme mielellämme paikanpäälle esittelemään Aguamiu-tuotteita.